![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/bylinkova-sul.jpg)
Bylinková sůl
Složení: Mořská sůl (max.60%), cibule, petržel list, bazalka, oregano, česnek.
Použití bylinkové soli v kuchyni: Kořenící sůl určená k dochucení všech grilovaných, pečených a dušených pokrmů.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/bylinkove_maslo.jpg)
Bylinkové máslo
Složení: Sůl (max. 38%), koření (cibule, česnek, pažitka, rozmarýn).
Použití: Výborné koření na přípravu bylinkového másla, skvěle dochutí zapékané těstoviny, smetanové pokrmy, dušenou zeleninu, ryby a šťouchané brambory.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/cesnekova_medvedi_sul.jpg)
Česneková medvědí sůl
Složení:Sůl (max. 57%), česnek granulovaný, medvědí česnek (5%).
Použití: Kořenící sůl určená k dochucení všech grilovaných, pečených a dušených pokrmů. Sůl obsahuje medvědí česnek.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/italske_koreni.jpg)
Italské koření
Složení: Mořská sůl 30%, cibule, paprika sladká, česnek, oregano, rozmarýn, tymián, barvivo: vitamín B2.
Použití: Směs koření vhodná pro přípravu pizzy, těstovin, omáček např. rajčatových, salátů, směsí zeleninových, ale dodá příjemnou chuť i karbanátkům a jiným mletým masům. Směs je vhodná i ke grilování všech druhů mas.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/kapr-bylinkac.jpg)
Kapr bylinkáč
Složení: Paprika sladká, sůl (max 15%), medvědí česnek, kmín, petržel list, pepř citrónový, rozmarýn, bazalka, saturejka, česnek.
Použití: Směs koření vhodná na jakoukoliv úpravu např. smažení, pečení či grilování kapra a jiných ryb.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/pepr_cayene_s_cesnekem.jpg)
Pepř cayene s česnekem
Složení: Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech (chilli drcené, česnek), sůl (max. 35%).
Použití: Směs ostřejší chuti k dochucení omáček, gulášů a polévek. Používá se k dochucení různých pokrmů celého světa.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/provensalske_byliny.jpg)
Provensálské byliny
Složení: Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech (majoránka, tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka).
Použití: Celosvětově známá směs velmi aromatických bylinek. Pro velmi pronikavou a typickou chuť používáme provensálské bylinky s opatrností a dle chuti na skopová, králičí, kuřecí a směsi masa. Velmi dobrou chuť dodá smetanovým omáčkám, zapečeným těstovinám, zelenině, ale i na dochucení pizzy.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/koreni_pstruh_slavik_rybarstvi-1024x1024.jpg)
Pstruh
Složení: Sůl jedlá 20%, česnek, petržel, kurkuma, tymián, kmín, rozmarýn, koriandr, cibule, paprika sladká, pískavice, zázvor, saturejka.
Použití: Kořenící směs vhodná na grilování, smažení či dušení ryb, především pstruha, ale i jiných ryb sladkovodních nebo mořských. Dále tuto směs lze použít na grilovanou zeleninu, do masových a zeleninových směsí.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/bazalka-druhnuta.jpg)
Bazalka drhnutá
Složení: Bazalka
Použití: Bazalka je aromatická bylina hodící se k rajčatům s mozzarellou, rajčatové polévce, rajčatové omáčce, rajčatovému salátu apod. Stejně dobře zjemní masité a rybí pokrmy. Aby bazalka neztratila chuť, přidává se u teplých pokrmů teprve ke konci tepelné úpravy.Mezi nejznámější využití patří bazalkové pesto. Můžete vyrobit jak klasické bazalkové pesto, nebo můžete trochu experimentovat a najít mnoho receptů na pesto z bazalky dle různé kuchyně.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/cibule_bila_drcena-2.jpg)
Cibule drcená
Složení: cibule
Použití:Charakteristická chuť cibule se hodí pro všechna chutná jídla – masité, zeleninové a vaječné pokrmy, polévky atd.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/citronova_kura_drcena.jpg)
Citrónová kůra drcená
Složení: Citronová kůra
Použití: Citronová kůra má široké použití zejména do sladkých pokrmů, do ovocných moučníků, perníků, vdolků, tvarohu, svařáku apod. Citronová kůra je výborná na ryby, do pomazánek, na čínské pokrmy.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/kmin_cely.jpg)
Kmín celý
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/medvedi_cesnek.jpg)
Medvědí česnek
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/pepr_cerny.jpg)
Pepř černý – celý
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/pepr-cerny-drceny.jpg)
Pepř černý – drcený
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/petrzel-listy.jpg)
Petržel list
Petržel patří k nejoblíbenějším a nejpoužívanějším kuchyňským bylinám. Petrželí se okořeňují jídla z jednoho hrnce, bramborové pokrmy, zelenina a saláty všeho druhu. Své kořenité aroma dá i mletému masu, rybám a drůbeži, vaječným jídlům či tvarohu. Do pokrmů se přidává krátce před servírováním. Silice petržele působí močopudně. Petrželový čaj čistí žaludek a střeva. Potlačuje nadýmání, je protizánětlivá a zbavuje tělo jedů.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/vamko_tymian_mlety_koreni-1.jpg)
Tymián mletý
S oblibou je tymián přidáván do tučných jídel, jelikož povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Hodí se téměř ke všem masům, dušeným či pečeným, k rybám, omáčkám a marinádám. Tymián nesmí chybět v játrovkách, v játrových knedlíčcích, ale ani v pizzách, lasagních či raviolách. Tymiánový čaj patří k nejlepším prostředkům na dávivý kašel. Jeho silice mají neobyčejně velkou desinfekční sílu a uvolňují hleny, dokonce i hluboce rozvětvených průduškách. Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá a lehce hořká.
![](https://www.rybarstvislavik.cz/wp-content/uploads/2023/02/himalajska_sul_jemna.jpg)
Sůl himalájská jemná
Himalájská sůl, také nazývaná růžová sůl, obsahuje více než 80 prvků, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné. Jedná se o nejčistší sůl na zemi a je naprosto nekontaminovaná žádnými toxiny. Ideální pro každodenní přípravu všech pokrmů. Také vhodná do koupelí.
ZEMĚ PŮVODU: Pakistán